https://monumentaltejo.blogspot.com/

Dood gaan we toch!

We trekken samen op Dood en ik, we lachen wat af, we snikken als het te triest wordt. Dood wijkt geen moment van m'n zijde, we zijn verbonden door de onzichtbare draad die ook wel het Zilveren Koord genoemd wordt. Kortom Dood is mijn dood. Vrees voor Dood heb ik niet, Dood heeft van mij geen last. We dansen samen door het leven dat te absurd is, teveel samenzweringen kent. Dood schermt mij af, geeft me reflectie en zelfkennis. Als Dood besluit dat we over hebben te steken, volg ik hem onbevreesd. Want het zou zo maar kunnen dat het leven een droom is en we ontwaken als we dood zijn.

Kleine disclaimer:

Als emoties beheerst en onderdrukt worden, ontstaat er iets leugenachtigs, iets gekunstelds, iets doods. Daarom het motief van 'duisternis', het onbekende, het onbeheerste, tegenover dat van 'licht', het witte masker van de beschaving. Ziedaar de titel van mijn blog: "My Death". "De geest van de mens is tot alles in staat - omdat hij alles bevat, zowel het hele verleden als de hele toekomst." uit Heart of Darkness, door Joseph Conrad.

https://publisharttextbureau.blogspot.com/

De teksten zijn oprispingen op basis van een solipsistisch wereldbeeld. Dat zoveel wil zeggen dat het leven vanuit het zelf absurd is en vanuit het absurde de zin van het bestaan moet worden geformuleerd. De teksten zijn overwegend satirisch en snijden haaks op de lyriek van een stabiel mensbeeld. Ach, nu maak ik het wel heel erg moeilijk. Je moet het zo zien: de wereld is een zinloze plaats, de eenvoudige van geest zal zelf zin moeten geven aan het zinloze.

Woorden, teksten komen voort uit ironie, maar hebben weldegelijk de bedoeling te confronteren om niet te provoceren... Om het evenwicht zo af en toe door te laten slaan in onbalans, komen er ook teksten langs die weldegelijk dieper gaan dan tongue in cheek...

Veel plezier op mijn blog.

https://moerings.blogspot.com/

Ook wel de winkeldochters die achtergebleven zijn in voorraad of aan de muur.