Samenlevingskunst, samenlevingskunstenaar de term voor plannen en uitvoering van projecten op sociaal maatschappelijk gebied.

 

Ambitieus? Niks daarvan. 

 

De Seabird Orion ligt op mijn tekentafel als ontwerp rond het fenomeen toegankelijkheid voor hulpmiddelen als een rolstoel al dan niet elektrisch. Ik wil een mooi gelijnd jacht, een bestaand jacht van 25+ meter is absoluut denkbaar zonder afbreuk te doen aan de mogelijkheden. Ook een gehandicapt mens moet in staat zijn te genieten van zelf varen en zelf bewegen op een schip. Natuurlijk realiseer je zoiets niet 1, 2, 3. er is geld nodig, subsidiestromen ombuigen naar de scheepskas. 10 x de inleg van een ton is ruimschoots voldoende voor de realisatie van een bestaand schip uitgerust met aanpassingen die het de rolstoeler mogelijk moeten maken zich heerser over de zeeën te voelen. Bedrijven, mensen die mij denken te kunnen helpen met middelen en techniek zijn van harte welkom.

 

Dit is het interieur (deksalon) van de Jaguar 72 HT. Speciaal de verbindingen naar dinette en verder de hutten benedendeks, hebben de aandacht. Oplossingen verzinnen voor dit soort ontwerpen, en die zijn er legio, worden moeilijk vanwege de beperkte ruimte. Dat is de uitdaging.

 

We zijn daarom op zoek naar een geïnteresseerde scheepsbouwer die wel brood ziet in dat concept van sportief en toch gehandicapten vriendelijk.